Perustuu arvosteluun.
Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi - Lue lisää
Toimitukset yli 180 maahan
Jo vuodesta 2010
100% tyytyväisyystakuu

Scalextric-autoradat kattavasti meiltä! - EuroRC:n Harrastekirje #8/22

12.12.2022

Moro vaan täältä Etelä-Hämeen hyytäviltä tasangoilta! Talven kylmyys alkaa hissukseen hiipiä hihansuusta sisään, joten nyt saa ihan luvan kanssa poteroitua sisätiloihin harrastamaan! Olemme täällä EuroRC:llä ja RCAutot.fi:ssä parantumattomia nostalgikkoja koko porukka ja tuskin olen ihan hakoteillä, jos kysyn että minkäslainen autorata sinulla oli junnuna? Scalextric? Tyco? Joku halpa Made in Hongkong? Entisillä jonneilla oli myös hieman uudempia Carrera-ratoja.

Itselläni oli juurikin Scalextricin "Mighty Metro" -autorata. Muistan, että siihen oli myös jotain lisäosia kuten chikaanit. Hämeenlinnan Lelushopissa kävin ihailemassa toinen toistaan upeampia ura-autoja vitriinin lävitse.

Viikkorahoistani säästin siihen hopeiseen Porscheen ja vähänkö se oli hieno! Valot ja kaikkea! Mitä autoradalleni sitten tapahtuikaan, sitä ei tarina kerro, eivätkä asiasta tietävät suostu puhumaan. Jos siis äiti luet tätä, niin voin kertoa, että asia ei todellakaan ole vielä loppuunkäsitelty.

Kuninkaan Paluu

Autoratojen kuningas, vanha kunnon Scalextric elää ja hengittää edelleen ja näinä uusnostalgian aikoina on tämä perinteinen merkki onnistunut viimeaikoina jopa kasvattamaan suosiotaan. Laajensimme taju... tarjontaamme ja otimme hyllyyn laajan valikoiman näitä Scalextricejä, koska ovathan nämä nyt hienoja!

Itse tulin tosiaan leikkineeksi näitten kanssa viimeksi silloin ysärin alussa ja ensimmäinen seikka, minkä näistä nyky-scalextrikeistä huomaan, on autojen ulkonäön ja yksityiskohtien uskomaton kehitys.

Vuodet (vai vuosikymmenet) ovat tuoneet autoihin mukanaan myös muutakin hienoa tekniikkaa, kuten ajamista helpottavaaa Magnatracia sekä pelillisen ulottuvuuden lisäävää Spark Plug-donglea.

Vaikka scalextric on aina ollutkin hieno, niin nythän nämä ovat aivan käsittämättömän upeita. Vai mitä sanot tuosta Blues Brothersin Dodgesta? Tai suoraan retrohermoon iskevästä, jopa hieman hämmentävästä Back to the Future VS. Knight Rider autoratasetistä! Minä sanon wow, OMG ja huhhei!

Emme ole edes vielä kauan näitä myyneet, mutta silti etenkin kalliimmat ja numeroidut Limited Edition -autosetit ovat löytäneet hienosti tiensä asiakkaiden luo, aina ulkomaita myöden. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin näiden keräilyyn liittyy pitkälti sama tunnekokemus kuin RC-autoihinkin - etenkin scalepuolella.

Miksi siis tuhlata rahoja ja tilaa hankkiakseen oikean kokoisen (ja luultavasti loputtomasti rahaa nielevän) museoauton, kun voi kerätä unelmiensa autotallin täyteen näitä pienempiä autoja ja jää vielä rahaa muuhunkin! Kaikki kunnia museoautoille, mutta muista, että pikkuautoja ei tarvitse leimata eikä käyttöveroa kanneta.

Mitta ja Kaava

Scalextric on tunnetusti ollut autoradoista se isoin ja kaunein. Perinteisesti nämä autot ovat mittakavassa 1/32, mikä on ollut aika hyvä valinta käyttökelpoisuuden (eli radalle vaadittava tila) ja yksityiskohtaisen realismin välillä. Tiesitkö muuten, että saat kellarissasi lojuvat vanhat alkuperäiset Scalextric-ratasi toimimaan uudemman mallin ratojen kanssa tällä adapterilla?

Uudemmat Sport-ratapalat on suunniteltu hieman helpommin kytkettäviksi, mikä lienee ihan hyvä idea. Voin vieläkin tuntea sormenpäissäni sen vanhan mallin nappulalipareet ja palojen brutaalin vääntämisen toisiaan vasten!

Valikoimasta löytyy myös vähemmän tilaa vaativa, keskikokoinen Scalex43 eli 1:43 kokoinen rata sekä pienille lapsille suunniteltu My First Scalextric (1/64 eli tosi pieni). Radat ovat nopeita sekä kasata että purkaa, autot ovat kestäviä ja ajaminen helppoa. Vanha kunnon autorata tarjoaa myös jännitystä, jota ei tiktokkeja tuijottamalla voi ikinä saavuttaa!

Toistaiseksi kaikki EuroRC:n myymät lisäosat sekä autot ovat tuota isompaa, alkuperäistä ja aitoa mittakaavaa.

Unelmiesi takatuuppari nyt herkullisena rakennussarjana! Slash 2WD Kit täällä!

Just RC

Vaikka olemmekin ottaneet autoradat valikoimiimme, niin ei hätää, emme ole muuttumassa sen enempää lelukaupaksi kuin olemme tällä hetkelläkään! Uutta ja upeaa radio-ohjattavaa puskee markkinoille koko ajan, mutta liekö syynä taas kerran nostalgia vai mikä, mutta etenkin rakennussarjat tuntuvat olevan nyt suosittuja.

Eräs mielenkiintoisimmista kiteistä on Traxxasin pitkän ja luistavan historian omaava Slash 2WD, josta saatiin toistaiseksi vain jenkkimarkkinoilla tarjolla ollutta rakennussarjaa hyllyyn.

Traxxakselle tyypilliseen tapaan rakennussarjan mukana tulee kaikki tarvittavat sähköosat akkua lukuunottamatta. Radiot, servot sun muut löytyvät paketista eli ruuvaamista ja maalaamista vaille valmis paketti!

Traxxaksen vastikään virallisesti julkaistu TRX-4M minimaasturi on herättänyt poikkeuksellisen paljon kiinnostusta. Näyttäisi vihdoin siltä, että nämäkin uutuudet alkavat hissukseen rantautua pohjan perukoille ja tällä tietoa myynti alkaa tulevana perjantaina 9.12 myymälästämme. Rääppiäisissämme tätä pikkumönkijää pääsee siis ihailemaan ainakin lähietäisyydeltä, jos ei muuta.

Traxxas tosiaan liputtaa isosti meidän pienten kivijalkamyymälöiden puolesta ja näin ollen nettimyynti aloitetaan vasta maanantaina 19.12. Mielenkiintoisen tästä autosta tekee myös houkutteleva määrä erilaisia viritysosia, kuten akselipainoja ja valosarjoja, sekä tieto siitä, että kyseessä on Traxxasilta ensimmäinen kovamuovikorinen auto . Autosta on julkaistu Land Rover Defender ja Ford Bronco -mallit useissa eri väreissä.

Toivottavasti pystymme vastaamaan odotettavissa olevaan suureen kysyntään tämän tuotteen osalta!

Xray on limbonnut uuden X4'23 touring-autonsa entistäkin matalammaksi. Tsekkaa detaiit!

Terveisiä rintamalta

RC-harrastus on parasta kavereille jaettuna, joten tässä pari kuvaa, joita olette minulle lähettäneet. Kiitos näistä ja laittakaa vain lisää tulemaan! Vastaa tähän mailiin ja liitä kuvat mukaan, kuten teki vaikkapa pitkän linjan harrastaja ja hyvä ystävämme Jarmo, rakennettuaan tämän hienon Range Rover -maasturin.

Alustaksi hän valitsi suorituskykyisen (ja erittäin aliarvostetun) GMade GS-02 rungon, joka on enemmän kuin hyvä valinta mille tahansa nykymitoissa olevalle scalekorille. Korina JSScalen Range, moottorina Halko 55T ja autosta löytyy myös Halko LED-sarja. Hyvää työtä jälleen kerran Jarmolta, ja kiitos kuvista!

Aapo laittoi myös pari kuvaa rekkakisoista. Ovat nämä kyllä vaan niin hienoja! Löysin taannoin puuliiteristäni vanhan Tamiyan TT-01 rungon ja nyt en osaa päättää, rakennanko siitä ralliauton vai rekkakilpurin. Vaiko pitäisikö siitä sittenkin tehdä drifteri...? Kiitos Aapo ja kaverit! Valinnastani ei tullut näiden kuvien myötä ainakaan yhtään helpompaa.

Ilmainen on ilmainen

Ai lisää hyviä syitä tilata joululahjaostokset niin itsellesi kuin perheellesi EuroRC:stä? No, laitetaan kuule vielä ILMAINEN toimitus kaikille ostoksillesi Matkahuollon erinomaisen palveluverkon kautta. Koodilla MATKAHUOLTO putoaa kotimaan kuljetusten hinta nollaan, kunhan muistat valita toimitustavaksi Matkahuollon palvelut.

Kampanja on voimassa 18.12 asti, joten hyvin ehtii tilata vielä useammankin kerran ja moneen eri osoitteeseen!

Näillä mennään! Nähdään perjantaina kaupalla, eikös vain!

Terveisin,

Heikki / EuroRC

ps. Jos meinaa sormet paleltua ulkona ajellessa, niin muistahan että sisäratakausi on jo lujaa käynnissä! Tarkista lähiseurasi ja ratasi tilanne täältä: Suomen RC-Radat ja Kerhot 2022

Mikäli kerhosi puuttuu listalta, ota meihin yhteyttä vaikkapa vastaamalla tähän mailiin! Kaikki RC-harrastajaporukat ovat tervetulleita, joten jos teillä vaikka on driftirata tai crawleripuisto, niin lisäämme ne mielellämme listalle.

Tilaa EuroRC:n viikottainen uutiskirje

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Tilaaminen

Verkkosivuiltamme tuotteen tiedot avaamalla löydät kyseisen tuotteen saatavuuden. Mikäli tuote löytyy varastostamme ja tilaat sen ennen kello 15.00, lähetämme tuotteen vielä saman päivän aikana. Paketti saapuu postitse luultavasti jo tilausta seuraavana päivänä, riippuen toki tilauksen määränpäästä. Kaikki tuotteet sisältävät Suomen arvonlisäveron (24 %). Pidätämme oikeuden muuttaa hintojamme.

Ennakkotilaaminen

Jos tuotetta ei löydy verkkosivujen mukaan varastosta ja voit silti tilata sen. Tällöin tuote on ennakkotilattava tuote. Sivulla lukee tieto siitä mikä on arvioitu aika, jossa tuote saadaan toimitettua. Jos mainitussa tuotteessa on valittavana värivariaatioita, voit alustavasti esittää väritoiveen, mutta ikävä kyllä emme voi taata saapuvan tuotteen värivaihtoehtoa varmasti. Tämä riippuu pitkälti toimittajasta, mutta teemme parhaamme saadaksemme toiveenne toteutetuksi. Tämän takia ennakkotilaustapauksissa olemme yhteydessä asiakkaaseen, kun tiedämme toimituksen aikataulun. Näin pyrimme tekemään tilauksesta asiakkaan kannalta sujuvaa ja huoletonta.

Kuljetus

Kuljetusvaihtoehtoina kaupassamme ovat Postin paketit ja kirjeet sekä Matkahuollon Lähellä Paketit. Tarkemmat tiedot kuljetuksista avautuvat käyttöösi CheckOut prosessin yhteydessä.

Posti:

Postin toimitusajat tällä hetkellä ovat keskimäärin kirjeillä 4-6 arkipäivää ja paketeilla 1-4 arkipäivää.

* Toimitusmaksu paketeilla suomen sisäpuolella on alkaen 4,90€ ja yli 100€ ostokset kulkevat rahtivapaasti.
* Kirjelähetykset
ovat halvempia, mutta ne ovat merkittävästi hitaampia.

Matkahuolto:

Nouto Matkahuollon palvelupisteestä: Toimitus valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen, kuten pakettiautomaattiin, Matkahuoltoon, K-Marketiin tai R-kioskiin pääsääntöisesti 1-2 työpäivän aikana, isoimmissa kaupungeissa myös lauantaisin. Saat ilmoituksen heti, kun pakettisi on noudettavissa.

Katso lähin Matkahuollon palvelupiste: https://www.matkahuolto.fi/palvelupisteet

Nouto:

Varastoltamme on myös mahdollista noutaa tuotteet. Tilauksen noutamiselle on oma vaihtoehtonsa toimitustapavaihtoehdoissa. Ohjeet noutoon löydät täältä.

Maksutavat

Hyväksymme tilattujen tuotteiden maksamisen luottokortilla, verkkopankkimaksuna, Paypalin kautta, ennakkomaksuna (tilisiirto) tai postiennakolla. Mobiilimaksuista Mobilepay, Pivo ja Apple Pay onnistuvat. Tuotteet on mahdollista maksaa myös osamaksulla (valittavana Waley ja OP Lasku), sekä joustavasti Klarnalla (valittavana Maksa nyt, Maksa myöhemmin, ja Pilko maksut). 

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (ent. Checkout) (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Klarnan ehdot löydät täältä

Lue osamaksuohjeistus täältä.

Tilauksen peruuttaminen

Tuotepalautuksissa toimimme yleisten säädösten mukaisesti siten, että tuotteilla on normaali 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus edellyttäen, että tuote on ehjä ja käyttämätön. Aika lasketaan toimituksen luovuttamispäivästä. Pyrimme kuitenkin toimimaan reilusti asiakasta kohtaan ja halutessasi palauttaa tuotteen, olethan ensin yhteydessä meihin ([email protected]). Näin voimme taata, että käsittelemme tapahtuman teitä parhaiten palvelevalla tavalla, henkilökohtaisesti teidän kanssanne.

Hyväksymme uusien avaamattomien tuotteiden palautuksen aina 50 päivään asti. 14 päivän jälkeen vaihtotuotteet hyvitetään vain lahjakortilla kauppaamme.

Halutessasi vaihtaa tuotteen toiseen kauppamme tuotteeseen tämä edellyttää vaihdettavan tuotteen olevan käyttämätön ja avaamattomassa paketissa. Toisin sanoen palautettavan tuotteen tulee olla uudenveroisessa myyntikunnossa. Tarkastamme tuotteen jälleenmyyntikunnon sen saavuttua meille. Tarkistuksen jälkeen teemme tuotteen ostohintaa (tai erikseen sovittua korvausta) vastaavan lahjakortin kauppaamme, jonka voit käyttää uutta tuotetta tilatessasi. Tuotevaihtotapauksissa asiakas kustantaa itse toimituskulun varastollemme.
Kaikissa tuotevaihto tapauksissa on tärkeää, että olette aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected] niin opastamme ja vastaamme kysymyksiinne tarpeentullen.
Ilman ennakkotietoa olevissa palautustapauksissa emme ota vastuuta tuotteen häviämisestä tai häiriötilanteista.

Halutessasi purkaa kaupan tulee tuotteen olla täysin käyttämätön ja täydellisessä myyntikunnossa. Palauttamistilanteen ehtojen ei ole tarkoitus olla asiakkaan kannalta hankaloittavia, vaan pikemminkin niillä varmistetaan, että palautuvan tuotteen laatu on kiitettävä, jotta kykenemme takaamaan seuraavalle asiakkaalle kaupassa aivan yhtä täydellisiä tuotteita. Kuten mainittua, olethan ensin meihin yhteydessä ([email protected]) palautustilanteissa, näin voimme taata asioinnin vaivattomuuden teidän kannaltanne.
Huom! Jokaisesta ilman erillistä palautusilmoitusta tehdystä palautuksesta tullaan perimään 20€ käsittelymaksu, joka huomioidaan tuotteen palautusarvossa.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti peruste kaupan purkamiseen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet.

Noutamatta jätetty Postipaketti ei ole tilauksen peruutus, näistä veloitamme kaikki siitä koituneet kulut, jotka ovat perintäkelpoisia. Kuluttajalla on vastuu seurata itse paketin kulkemista seurannalla, joka toimitusvahvistuksessa verkkokaupasta toimitetaan. Jos olet epävarma olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin autamme sinua tarvittaessa.

Tuotepalautuksesta aiheutuvista kuluista vastaa asiakas.

Lue palautusohjeista lisää täältä.

Takuukäytännöt

Takuuasioissa ole aina ensimmäisenä yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected]. Liitä viestiin mukaan jos mahdollista valokuvat viallisesta komponentista ja mahdollisimman tarkka seloste viasta ja tilanteesta mikä/mitä edelsi vian ilmenemistä.
Käsittelemme kaikki tapauksesta tapauskohtaisesti ja tavoitteenamme on aina päästä molempia osapuolia tyydyttävään tilanteeseen, jossa tuote on mahdollisimma nopeasti taas käytössä. Tuotevaihtoon johtavissa tapauksissa lähetämme uuden tuotteen vasta, kun rikkoutunut tuote palautuu varastollemme mikäli olemme pyytäneet palauttamaan rikkoutuneen tuotteen.

Käsittelemme KAIKKI takuuasiat vain sähköpostitse, jolloin molemmille osapuolille jää takuukäsittelystä todiste “mustaa valkoiselle”. Ilman sähköpostilla tehtyä ennakkotietoa olevia takuutapauksia varastomme ei ota vastaan.

Elektroniikka:
Myymillämme elektroniikkatuotteilla on normaali vuoden takuu, joka kattaa materiaali- ja valmistusvirheet. Tuotteen käytöstä ja ulkopuolisesti aihetuneet viat eivät kuulu tuotetakuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.
Huom! Monet valmistajat ovat tarkkoja siitä, että elektroniikkakomponentteja ei saa muuttaa (liittimen vaihto) ilman että takuu raukeaa (esim. Traxxas)
. Tästä löytyy aina maininta tuotteesi ohjekirjasta jos näin on.

Varaosat ja muut komponentit:
Varaosilla on materiaali- ja valmistusvirheet kattava takuu. Väärästä käytöstä johtuva ja ulkopuolisesten vaikuttajien aiheuttamia tuotteiden rikkoutumista ei katsota kuuluvan takuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti takuunalainen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet. Tuotetakuu kattaa rikkoutuneet komponentit ei auton huoltoa tai siihen liittyvää asennusta.

Kieli

Valuutta

Oma tili

Asiakaspalvelu

Lisätietoa