EuroRC "Top Gun" T-paidat taas saatavilla joka koossa! 

Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi - Lue lisää
Toimitukset yli 180 maahan
Jo vuodesta 2010
100% tyytyväisyystakuu

RC-Museo ja Myymälän avajaiset! - EuroRC Harrastekirje #3/22

19.4.2022

Morot täältä Tervakosken tuulisilta tasankomailta! Arki täällä yhdessä Euroopan isoimmista RC-autojen erikoismyymälöistä jatkuu entiseen malliin ja lähetyksiä lähtee päivittäin härmän lisäksi ympäri maailmaa. Olemme toistaiseksi keskittyneet pelkkään verkkokauppaan ja moni on varmaan käynyt piipahtamassa noutopisteellämme mutta nyt vihdoin tämä kaikki muuttuu!

Avaamme kivijalkakauppamme suurin juhlallisuuksin ja kunniamenoin sunnuntaina 24.4. klo 12 alkaen! Tervetuloa paikanpäälle ottamaan osaa tähän historialliseen tapahtumaan. Tutustu myös laajaan valikoimaamme, herkuttele erikoistarjouksilla ja ota osaa huikeaan RC-huutokauppaamme! Huom! Myymme siis RC-autoja, emme kivijalkoja.

Osoite johon kannattaa navigaattori ohjata on tuttu Päiviöntie 8, Tervakoski. Eli motarin rampilta pari kilometriä Puuhamaan suuntaan ja vanhan huoltoaseman kohdalta vilkku oikealle!

Museostamme löytyy mm. alkuperäinen Tamiya Sand Scorcher myyntilaatikon kera.

Särkyneen Tukivarren Bulevardi

Lupailin tuossa syksyllä että kerron hieman enemmän meidän ihan oikeasta ja alati kasvavasta Radio-ohjattavien Autojen Museosta johon keräämme talteen tätä ainutlaatuista pienoisautoilun historiaa ja siihen liittyvää kulttuuria. Yksityisistä keräilijöistä poiketen meidän kokoelmaamme pääsee myös tutustumaan niin halutessaan. Museo sijaitsee kivijal.. myymälämme yhteydessä täällä Tervakoskella.

Mitä kokoelman kalustoon tulee niin museon ovet käyvät vain yhteen suuntaan. Emme myy, emme korjaa emmekä edes pese näitä autoja sen jälkeen kun ne ovat museon hyllyyn nostettu.

Haluamme että ne säilyvät eräänlaisina valokuvina ja muistoina niistä hetkistä kun niillä on aidosti kisattu ja harrastettu. Muistot hyvistä hetkistä ja kuumottavista kisatilanteista säilyvät parhaiten kolhujen, omatekoisten osien ja korjailujen sekä kuraroiskeiden muodossa.

On harvinaisuuksia ja sitten on Kyoshon Baja Bug keskipakokytkimellä

Bajassa Kolisee

Kokoelmamme helmi on ainakin omasta mielestäni ehdottomasti Kyoshon superharvinainen Baja Bug jota valmistettiin hyvin rajoitetusti ja vain muutaman vuoden ajan joskus alkukasarilla. Vahva oletus on että tämä auto on vuodelta 1982. Yhdennäköisyys Kyoshon Baja Beetleen on vahva ja nopealla vilkaisulla tämä veteraani saattaakin sekoittua uudempaan, merkittävästi yleisempään Beetleen. Kyseessä on kuitenkin aivan eri auto.

Baja Bugissa on mielenkiintoisia teknisiä yksityiskohtia, kuten keskipakokäyttöinen kytkin (!) ja ilmatäytteiset renkaat. Etenkin tuon kytkimen toimintatapaa olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan miten se ajotuntumaan vaikuttaa.

Tuntuma ei ilmeisesti ole ollut kauhean hyvä koska tämäntapaisia kierroskytkimiä ei ole juuri RC autoissa tämän jälkeen näkynyt! Mahtava yksityiskohta ja ajan henkeä vahvasti kuvaava osa on itse läkkipellistä leikattu ja kantattu etupuskuri! Varaosien saanti oli aikoinaan jokseenkin heikommalla tolalla kuin nykyään nettiaikana.

Olisi kulttuuririkos vaihtaa omatekoinen puskuri alkuperäiseen osaan - mikäli sellaisen edes jostain löytäisi. Myös korin tarroitus henkii vahvasti kotimaista Jokamiehenluokan tyyliä. Renkaat ovat ilmeisen tiiviit koska niissä on edelleen paineet tallella!

Voittajien Kultapannu

Kokeneemmat harrastajat tuntevat tämän auton läpikotaisin. Tämä on niitä harvoja autoja jotka nuorempikin polvi usein tunnistaa ja tietää sen merkityksen nykykrossareiden kehityksessä. Kyseessä on tietenkin Team Associatedin myyttinen takavetobuggy RC10.

Voidaan helposti todeta että "Gold Pan" muutti RC-kisahommissa kaiken. Se oli ensimmäinen jossa oli nykyään standardi taakse sijoitettu moottori jonka välityksiä pystyi helposti vaihtamaan vain pienen rattaita suojaavan kannen irroittamalla ilman tarvetta purkaa koko autoa atomeiksi.

Jäykkä, alumiininen pohjalevy oli sekin jotain aivan uutta. Auton alustageometriä, kääntyvyys ja muutenkin koko paketti oli huippuluokan kokonaisuus ja käytännössä kaikki tämänkin päivän kisabuggyt kantavat DNA:ssaan väkisinkin hieman RC10iä.

Helppopääsyinen rataskotelo, alustageometria sekä jäykkä alumiininen pohjalevy olivat RC10:n suurimmat innovaatiot.

Asson kultapannu ei ollut myöskään ostohinnaltaan hirveän halpa, ja moni museolla käynyt kyynelsilmin muisteleekin että auto oli todellakin ylähyllykamaa johon ei monien vanhemmat piheyksissään suostuneet vaan hankkivat mielummin jonkun typerän leipäkoneen.

RC10 dominoi kisaratoja ylivoimaisesti monen vuoden ajan kunnes muut valmistajat saivat autonsa samalle suorituskyvyn tasolle. Hieno yksityiskohta on kuljettajaa esittävä kypäräpäinen puolifiguuri. Näitä ei enää juuri näe mutta tuohon aikaan se oli selvä juttu että autolla on kuljettaja. Miksi tästä luovuttiin? Pitäähän autolla nyt kuski olla!

Auto nousi uuteen suosioon 2013 kun Asso julkaisi nostalgia-aallon alkuvaiheessa uusintapainoksen "RC10 Classic". Jotain auton myyttisyydestä kertoo se, että jopa uusintapainosten hinta on noussut lähelle alkuperäisien hintoja! Tässä autossa taitaa olla todellakin sitä jotain. Meiltä löytyy museosta sekä ihan aito, alkuperäinen Kaliforniassa valmistettu versio sekä uudempi jälkipainos. Myös yksi alkuperäinen laatikkokin löytyy, valitettavasti vain hieman kärsineenä.

Monsteri- sekä kisabuggyhistoriaa eri vuosikymmeniltä. Montako sinä tunnistat?

Aarresammio

Vaikka kovasti tahtoisin niin aika eikä palstatila ei riitä kertomaan hurujuttuja kaikista museomme aarteista! Kuvat puhukoot puolestaan ja palaan varmasti näihin vielä tulevissa kirjeissäni.

Tässä jotain poimintoja näistä kulttuurihistoriallisista aarteista joita museomme ovet visusti suojelevat mutta johon sinulla on parin viikon päästä sunnuntaina huikea mahdollisuus päästä tutustumaan! Kuten kuvista näkyy, keräämme talteen koko RC-autoharrastusta siihen liittyvine laitteineen ja tarvikkeineen.

RC-harrastus on muutakin kuin autoja. Se on myös mankkoja, latureita, moottoreita ja kisoissa lämmenneitä vanhoja akkuja!

Alkuperäinen, tuplamoottoreilla varustettu HPI Racing E-Savage on eräs kokoemamme helmistä

Toistaiseksi tunnistamaton Kyoshon nitrokäyttöinen katurassi. Ikää ainakin 40 vuotta. Tunnisitatko sinä tämän tarkemmin?

Keräämme museoomme myös kirjallista materiaalia ja mainoksia. Tamiyan ajo-ohjeet 80-luvulta ovat edelleen voimassa!

Vintaget vaihtoon

Löytyykö sinulta varaston perältä jokin vanha RC-auto? Kenties jopa vanhaa kisakalustoa joka on jäänyt kalustopäivitysten myötä odottamaan aikaa parempaa? Museomme hyllyt kaipaavat täydennystä joten nyt on hyvä hetki tuoda ensi viikon sunnuntaina vanha autosi meille näytille ja jos hyvin käy niin hyvitämme siitä jopa 100e uuteen autoon tai RC-kalustoon vaihdettaessa!

Hakusessa ovat erityisesti vanhat Tamiya sekä Marui autot - ja tietysti kaikki kisakalusto! Joitain Nikkoja voi myös tarjota, etenkin kahdeksankymmentäluvun malleja. Ota yhteyttä vastaamalla tähän sähköpostiin tai tule paikalle liikkeen ollessa avoinna.

Muistithan nyt pistää ylös tuon avajaistemme päivämäärän ensi viikon sunnuntaina 24.4 klo 12 alkaen! Muista myös tulla paikanpäälle tekemään elämäsi kaupat (josta ei kannata kieltäytyä), penkomaan kirppispöytäämme sekä tietysti ihailemaan museomme salaisuuksia!

Tervetuloa jutulle!

Heikki / EuroRC

Ajankohtaista

Tilaa EuroRC:n viikottainen uutiskirje

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Tilaaminen

Verkkosivuiltamme tuotteen tiedot avaamalla löydät kyseisen tuotteen saatavuuden. Mikäli tuote löytyy varastostamme ja tilaat sen ennen kello 15.00, lähetämme tuotteen vielä saman päivän aikana. Paketti saapuu postitse luultavasti jo tilausta seuraavana päivänä, riippuen toki tilauksen määränpäästä. Kaikki tuotteet sisältävät Suomen arvonlisäveron (24 %). Pidätämme oikeuden muuttaa hintojamme.

Ennakkotilaaminen

Jos tuotetta ei löydy verkkosivujen mukaan varastosta ja voit silti tilata sen. Tällöin tuote on ennakkotilattava tuote. Sivulla lukee tieto siitä mikä on arvioitu aika, jossa tuote saadaan toimitettua. Jos mainitussa tuotteessa on valittavana värivariaatioita, voit alustavasti esittää väritoiveen, mutta ikävä kyllä emme voi taata saapuvan tuotteen värivaihtoehtoa varmasti. Tämä riippuu pitkälti toimittajasta, mutta teemme parhaamme saadaksemme toiveenne toteutetuksi. Tämän takia ennakkotilaustapauksissa olemme yhteydessä asiakkaaseen, kun tiedämme toimituksen aikataulun. Näin pyrimme tekemään tilauksesta asiakkaan kannalta sujuvaa ja huoletonta.

Kuljetus

Kuljetusvaihtoehtoina kaupassamme ovat Postin paketit ja kirjeet sekä Matkahuollon Lähellä Paketit. Tarkemmat tiedot kuljetuksista avautuvat käyttöösi CheckOut prosessin yhteydessä.

Posti:

Postin toimitusajat tällä hetkellä ovat keskimäärin kirjeillä 4-6 arkipäivää ja paketeilla 1-4 arkipäivää.

* Toimitusmaksu paketeilla suomen sisäpuolella on alkaen 4,90€ ja yli 100€ ostokset kulkevat rahtivapaasti.
* Kirjelähetykset
ovat halvempia, mutta ne ovat merkittävästi hitaampia.

Matkahuolto:

Nouto Matkahuollon palvelupisteestä: Toimitus valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen, kuten pakettiautomaattiin, Matkahuoltoon, K-Marketiin tai R-kioskiin pääsääntöisesti 1-2 työpäivän aikana, isoimmissa kaupungeissa myös lauantaisin. Saat ilmoituksen heti, kun pakettisi on noudettavissa.

Katso lähin Matkahuollon palvelupiste: https://www.matkahuolto.fi/palvelupisteet

Nouto:

Varastoltamme on myös mahdollista noutaa tuotteet. Tilauksen noutamiselle on oma vaihtoehtonsa toimitustapavaihtoehdoissa. Ohjeet noutoon löydät täältä.

Maksutavat

Hyväksymme tilattujen tuotteiden maksamisen luottokortilla, verkkopankkimaksuna, Paypalin kautta, ennakkomaksuna (tilisiirto) tai postiennakolla. Tuotteet on mahdollista maksaa myös osamaksulla (valittavana Collector Commercen, Jouston osamaksupalvelut), sekä joustavasti Klarnalla (valittavana Maksa nyt, Maksa myöhemmin, ja Pilko maksut).

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (ent. Checkout) (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Klarnan ehdot löydät täältä

Lue osamaksuohjeistus täältä.

Tilauksen peruuttaminen

Tuotepalautuksissa toimimme yleisten säädösten mukaisesti siten, että tuotteilla on normaali 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus edellyttäen, että tuote on ehjä ja käyttämätön. Aika lasketaan toimituksen luovuttamispäivästä. Pyrimme kuitenkin toimimaan reilusti asiakasta kohtaan ja halutessasi palauttaa tuotteen, olethan ensin yhteydessä meihin ([email protected]). Näin voimme taata, että käsittelemme tapahtuman teitä parhaiten palvelevalla tavalla, henkilökohtaisesti teidän kanssanne.

Hyväksymme uusien avaamattomien tuotteiden palautuksen aina 50 päivään asti. 14 päivän jälkeen vaihtotuotteet hyvitetään vain lahjakortilla kauppaamme.

Halutessasi vaihtaa tuotteen toiseen kauppamme tuotteeseen tämä edellyttää vaihdettavan tuotteen olevan käyttämätön ja avaamattomassa paketissa. Toisin sanoen palautettavan tuotteen tulee olla uudenveroisessa myyntikunnossa. Tarkastamme tuotteen jälleenmyyntikunnon sen saavuttua meille. Tarkistuksen jälkeen teemme tuotteen ostohintaa (tai erikseen sovittua korvausta) vastaavan lahjakortin kauppaamme, jonka voit käyttää uutta tuotetta tilatessasi. Tuotevaihtotapauksissa asiakas kustantaa itse toimituskulun varastollemme.
Kaikissa tuotevaihto tapauksissa on tärkeää, että olette aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected] niin opastamme ja vastaamme kysymyksiinne tarpeentullen.
Ilman ennakkotietoa olevissa palautustapauksissa emme ota vastuuta tuotteen häviämisestä tai häiriötilanteista.

Halutessasi purkaa kaupan tulee tuotteen olla täysin käyttämätön ja täydellisessä myyntikunnossa. Palauttamistilanteen ehtojen ei ole tarkoitus olla asiakkaan kannalta hankaloittavia, vaan pikemminkin niillä varmistetaan, että palautuvan tuotteen laatu on kiitettävä, jotta kykenemme takaamaan seuraavalle asiakkaalle kaupassa aivan yhtä täydellisiä tuotteita. Kuten mainittua, olethan ensin meihin yhteydessä ([email protected]) palautustilanteissa, näin voimme taata asioinnin vaivattomuuden teidän kannaltanne.
Huom! Jokaisesta ilman erillistä palautusilmoitusta tehdystä palautuksesta tullaan perimään 20€ käsittelymaksu, joka huomioidaan tuotteen palautusarvossa.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti peruste kaupan purkamiseen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet.

Noutamatta jätetty Postipaketti ei ole tilauksen peruutus, näistä veloitamme kaikki siitä koituneet kulut, jotka ovat perintäkelpoisia. Kuluttajalla on vastuu seurata itse paketin kulkemista seurannalla, joka toimitusvahvistuksessa verkkokaupasta toimitetaan. Jos olet epävarma olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin autamme sinua tarvittaessa.

Tuotepalautuksesta aiheutuvista kuluista vastaa asiakas.

Lue palautusohjeista lisää täältä.

Takuukäytännöt

Takuuasioissa ole aina ensimmäisenä yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected]. Liitä viestiin mukaan jos mahdollista valokuvat viallisesta komponentista ja mahdollisimman tarkka seloste viasta ja tilanteesta mikä/mitä edelsi vian ilmenemistä.
Käsittelemme kaikki tapauksesta tapauskohtaisesti ja tavoitteenamme on aina päästä molempia osapuolia tyydyttävään tilanteeseen, jossa tuote on mahdollisimma nopeasti taas käytössä. Tuotevaihtoon johtavissa tapauksissa lähetämme uuden tuotteen vasta, kun rikkoutunut tuote palautuu varastollemme mikäli olemme pyytäneet palauttamaan rikkoutuneen tuotteen.

Käsittelemme KAIKKI takuuasiat vain sähköpostitse, jolloin molemmille osapuolille jää takuukäsittelystä todiste “mustaa valkoiselle”. Ilman sähköpostilla tehtyä ennakkotietoa olevia takuutapauksia varastomme ei ota vastaan.

Elektroniikka:
Myymillämme elektroniikkatuotteilla on normaali vuoden takuu, joka kattaa materiaali- ja valmistusvirheet. Tuotteen käytöstä ja ulkopuolisesti aihetuneet viat eivät kuulu tuotetakuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.
Huom! Monet valmistajat ovat tarkkoja siitä, että elektroniikkakomponentteja ei saa muuttaa (liittimen vaihto) ilman että takuu raukeaa (esim. Traxxas)
. Tästä löytyy aina maininta tuotteesi ohjekirjasta jos näin on.

Varaosat ja muut komponentit:
Varaosilla on materiaali- ja valmistusvirheet kattava takuu. Väärästä käytöstä johtuva ja ulkopuolisesten vaikuttajien aiheuttamia tuotteiden rikkoutumista ei katsota kuuluvan takuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti takuunalainen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet. Tuotetakuu kattaa rikkoutuneet komponentit ei auton huoltoa tai siihen liittyvää asennusta.

Kieli

Valuutta

Oma tili

Asiakaspalvelu