Myymälämme jatkossa auki vain sopimuksesta! Lue lisää TÄÄLTÄ!

Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi - Lue lisää
Toimitukset yli 180 maahan
Jo vuodesta 2010
100% tyytyväisyystakuu

Jännitystä Rakentamassa! - EuroRC Harrastekirje #2/22

22.3.2022

Heikki tässä Moro! Vähintäänkin mielenkiintoisia aikoja elettäessä ja suurten muutosten keskellä on hyvä muistaa että arki jatkuu ja harrastaa pitää että pysyy mieli virkeänä! RC-harrastajana olen itse ehkä lähempänä rakentelijaa ja scalenörttiä kuin kisakuskia joten itse olen viimeaikoina pyrkinyt entistä enemmän keskittymään lempiaiheeseeni eli ikuisuusprojekteihin.

Mitään kiirettä en niiden kanssa tietenkään pidä. Pois moinen hätäily! Jos projekti valmistuu, se lakkaa olemasta projekti. Perheellisellä henkilöllä menee myös aika paljon energiaa ihan perusasioiden pyörittämiseen ja kun lopulta on perhe saatu nukkumaan niin jostain pitäisi vielä löytää voimia sähkökäyttöisen ruuvinvääntimen napin painamiseen. Yritän kuitenkin lähes joka päivä saada jotain RC hommaa tehtyä ihan silkan sielua eheyttävän eskapismin nimissä!

(Tiimikuskimme Janne Koivisto voitti tämän kauden GT-12 luokan Xrayn X12-autollaan. Onnea Janne!)

Mitenkäs siellä? Onko ensi kauden kalusto jo tiukassa jiirissä ja säädöt tehtyinä? Mikäli vastaus oli kyllä niin hieno juttu - ehdit nimittäin mainiosti rakentamaan vielä yhden inspiroivan ja mukavan RC-autosarjan ensi kesän koitoksiin!

Vahvan suosituksen annan myös sille ajatukselle että kokeile jotain uutta, oman RC kuplasi ulkopuolella olevaa juttua.

Oletko henkeen ja vereen kisakuski joka tykkää tuunata vehkeet äärimmäisen suorituskyvyn tuollepuolen? Rakenna scalemaasturi, tee siitä mahdollisimman hankalasti kulkeva pienipyöräinen junttura ja löydä kokonaan uusi maailma kisata RC-autoilla.

Sinä scalejyyrä siellä - nyt unohda se säläpisteiden metsästys hetkeksi ja rakenna itsellesi touringauto. Nekin ovat scalea parhaimmillaan joten niitä kelpaa kyllä esitellä samoissa leikeissä maastureidenkin rinnalla ja sinullahan oli se traileriprojektikin.

Vielä on Villihevosia

Kun rakennussarjoista puhutaan niin on vaikea olla ohittamatta vanhaa kunnon Tamiyaa. Olemme täällä kaupalla vahvasti yhtä mieltä siitä että jokaisen itseään edes hieman kunnioittavan RC-harrastajan tulee ainakin kerran elämässään kasata yksi TT- runkoinen Tamiya. Tästä emme tingi!

Kuin varkain Tamiya puski pihalle uuden painoksen vuonna 2016 julkaistusta Ford Mustang GT-4 autosta ja onhan tuo nyt kertakaikkiaan upeannäköinen vehje kun sen ruuvailee kasaan. TT-02 alustalle saa myös yhtä sun toista viri- ja kustompalikkaa ja vaikka totuus onkin se että "out-of-the-box" Tamiyat eivät kummoisia kisavehkeitä ole, ovat ne kuitenkin tuunattavissa ihan kelpo ratapeliksi. Vähintäänkin kuulalaakerit kannattaa asentaa jo rakennusvaiheessa ja iskaritkin lie syytä uusia mutta ei se ole väärin rakentaa näin komeaa autoa ihan vaan hyllynkoristeeksikaan.

Tamiyalta löytyy myös vakavammin otettavaa ja hyvin suunniteltua kisakalustoa. Hyvä esimerkki näistä on esimerkiksi hihnavetoinen TA-08PRO runko josta löytyy muunmuassa porrastettu V-muotoinen pohjalevy sekä kelluva servopidike. Nämä ylähylly-Tamiyat toimitetaan aina täysillä kuulalaakeri- sekä öljyiskarisarjoilla.

Erästäkin Tamiyan rakennussarjaa tässä kun yksi kerta lapseni kanssa rakensimme, oivalsin sen miksi monet heidän autoistaan ovat jopa hieman tarpeettoman monimutkaisia ratkaisultaan. Huomasin miettiväni että eikö tämänkin asian olisi voinut tehdä paljon yksinkertaisemmin ja helpommin? Sitten hoksasin - Tamiyan sarjat ovat tarkoituksella hieman monimutkaisia jotta ne olisivat mielenkiintoisia rakennettavia! Myös pelkkä kasaaminen voi olla kivaa eikä kaiken päämääränä tarvitse olla tehokkuus ja äärimmäinen suorituskyky radalla.

Monimutk.. eikun monipuolista rakennussarjaa etsivälle voimme suositella täältä esim Tamiyan G6-sarjan 6x6 autoja joissa voimansiirto tapahtuu näppärästi kokonaan ratasvälitteisenä! Haastavan kasaamisen tuloksena syntyy kuitenkin kerrassaan veikeä laite kuten yllä oleva Jani Viipurin omasta laitteestaan räpsäisemä kuva todistaa.

Aliarvostetuin Crawleri?

Nyt kun scalenörtit on saatu rakentamaan sankoin joukoin touring-Tamiyoita, suuntaan katseeni sinuun kisakuski! Rakennussarjat ovat varmasti tulleet tutuiksi Xrayn tai Teknojen kautta mutta miksi sinulla ei ole vielä crawleria? Ovatko ne liian hitaita vai perustuuko niillä kisaaminen mielikuvaan "lapiopisteistä" eli suorituskyvyn ulkopuolelta saavutettavista pistehyvityksistä? Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätäkin lajia, etenkin kun kilpailutoimintaa alkaa olemaan näissäkin geimeissä jo ruuhkaksi asti.

Voin luvata että vähintäänkin samat adrenaliinikiksit saa maastureistakin kuin krossirasseilla kisaamisesta - jännitys täytyy vain hakea vähän eri paikoista!

GMaden maasturit ovat jostain syystä jääneet läntisessä universumissa hieman taka-alalle vaikka ovat esimerkiksi Aasian suunnalla erittäin suosittuja. Liekö sitten Traxxasin TRX-4:ään liitetty ylivoimaisuuden mielikuva vai mikä, mutta GMadehan ei missään nimessä huono valinta ole, pikemminkin päinvastoin!

GMaden Puhvelista löytyy ja vaikka sun mitä. Katso vaikka videosta tuosta yläpuolelta! Sen lisäksi että auto on todella suorituskykyinen ja varustettu erinomaisilla GA-44 kisa-akseleilla CVA-nivelvetarein on siinä eräs tärkeä ominaisuus jota ei edes Traksuista löydy.

Tämä yksinkertainen innovaatio on nimeltään OD/UD (Overdrive/Underdrive) ja tämä tarkoittaa sitä että etuakseli pyörii hieman nopeammin kuin taka-akseli. Oikeassa, tieliikennekäyössä olevassa autossa tämä olisi aika kauhistus mutta koska elämme RC-universumissa onkin moni asia toisin!

Miten se sitten toimii? Nopeammin pyörivä etuakseli vetää auton paremmin esteiden yli samalla kun hitaammin pyörivä taka-akseli jarruttaa menoa tehden sen vakaammaksi. Tästä pienestä innovaatiosta on todella suuri apu kivikiipeilyn haastavassa maailmassa!

Autosta löytyy monen muun harkitun jutun lisäksi myös kaksilovinen laatikko ja GMade onkin onnistunut hitsaamaan hienosti yhteen sekä hienon scale-ulkonäön ja kisatason suorituskyvyn. Ankara suosittelu tälle vehkeelle ja koskee myös crawlerkuskeja! Eikö ne teeäräksät ole jo vähän nähty? Älkää myöskään ampuko viestintuojaa jos vihjaan että Buffalo on monin paikoin jopa jykevämpää tekoa kuin suurin kilpailijansa.

TUTUSTU GMADE RC-MAASTOAUTOIHIN TÄSTÄ!

Uutta Kelkkaa Traxxasilta

Pysäyttäkää painokoneet! Juuri saamamme tiedon mukaan Maailman Nopein Nimi RC:ssä eli Traxxas tuo markkinoille pitkästä aikaa jotain täysin uutta. Eilen julkaistu Traxxas Sledge on 1/8 kokoluokan "monsteri" 6S sähköillä mutta itse kyllä laskisin tuon ennemmin truggy-tyyppiseksi täysiveriseksi basheriksi. Toisaalta mitäpä titteleillä väliä kunhan vain vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää!

Ylimitoitettujen sähköjen lisäksi autosta näyttäisi löytyvän ainakin ajan hengen mukainen rungon keskijäykkäri sekä Traxun oma uusi klipsitön, katseilta piiloon jäävä korikiinnikesysteemi.

Osuvasti nimetty Sledge (eli kelkka tai reki) on suunniteltu iskemään kiilaa suureen suosioon nousseiden kasikrossibashereiden markkinarakoon. Arrman Kraton kavereineen sekä Team Corallyn basherit ovat olleet viimevuosina hyvin suosittuja joten ei mikään ihme että lähes puhtaaseen hauskanpitoon keskittyvä Traxxas julkaisee näille vakavasti otettavan kilpailijan.

Foorumit käyvät jo aiheesta kuumina ja moni onkin jo ehtinyt julistamaan tuomionsa vaikka oikeudenkäyntiä ei ole vielä edes käyty. Itse toivotan tämän - kuten kaikki muutkin kivat uudet lelut - erittäin lämpimästi tervetulleeksi! Traxxas tunnetusti ei julkaise mitään keskeneräistä joten ymmärrän hikikarpalot fanipoikien ohimoilla.

Katso video sekä kuvat alta ja päätä itse olisiko tästä sinun seuraavaksi basheriksi!

Lumien Sulattelua

Ja sitten säätiedoituksen pariin! Ilmoja on pidellyt mutta kinosta kyllä piisaa vielä sen verran että hetken saa Iso Keltainen möllötellä ennenkuin Hirvilammen saviradan pinta kuivuu ajokelpoiseksi. Sen sijaan Talven Parhaat eli erinomaiset hankikantokelit alkavat olemaan juuri nyt täällä!

(Pekka Kiisken takavetotykki HPI Jumpshot MT Flux saa runtua keväthangilla)

Etenkin crawlereille syntyy mitä mahtavimpia ajomaastoja kun päivällä sulanut lumen pinta jäätyy yöllä ja koko metsä muuttuu kuin taikaiskusta yhdeksi isoksi ajopinnaksi. Bashereille löytyy ajopaikkoja lähipelloilta ja kovaksi käyneet penkathan ovat ilmiselviä hyppyreitä. Isot renkaat alle, hanaa niin maan perkeleesti ja varaosat sitten tutusta osoitteesta - tiedät kyllä mistä!

Kirpeitä kevätkelejä toivottaen,

Heikki / EuroRC

Ajankohtaista

Tilaa EuroRC:n viikottainen uutiskirje

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Tilaaminen

Verkkosivuiltamme tuotteen tiedot avaamalla löydät kyseisen tuotteen saatavuuden. Mikäli tuote löytyy varastostamme ja tilaat sen ennen kello 15.00, lähetämme tuotteen vielä saman päivän aikana. Paketti saapuu postitse luultavasti jo tilausta seuraavana päivänä, riippuen toki tilauksen määränpäästä. Kaikki tuotteet sisältävät Suomen arvonlisäveron (24 %). Pidätämme oikeuden muuttaa hintojamme.

Ennakkotilaaminen

Jos tuotetta ei löydy verkkosivujen mukaan varastosta ja voit silti tilata sen. Tällöin tuote on ennakkotilattava tuote. Sivulla lukee tieto siitä mikä on arvioitu aika, jossa tuote saadaan toimitettua. Jos mainitussa tuotteessa on valittavana värivariaatioita, voit alustavasti esittää väritoiveen, mutta ikävä kyllä emme voi taata saapuvan tuotteen värivaihtoehtoa varmasti. Tämä riippuu pitkälti toimittajasta, mutta teemme parhaamme saadaksemme toiveenne toteutetuksi. Tämän takia ennakkotilaustapauksissa olemme yhteydessä asiakkaaseen, kun tiedämme toimituksen aikataulun. Näin pyrimme tekemään tilauksesta asiakkaan kannalta sujuvaa ja huoletonta.

Kuljetus

Kuljetusvaihtoehtoina kaupassamme ovat Postin paketit ja kirjeet sekä Matkahuollon Lähellä Paketit. Tarkemmat tiedot kuljetuksista avautuvat käyttöösi CheckOut prosessin yhteydessä.

Posti:

Postin toimitusajat tällä hetkellä ovat keskimäärin kirjeillä 4-6 arkipäivää ja paketeilla 1-4 arkipäivää.

* Toimitusmaksu paketeilla suomen sisäpuolella on alkaen 4,90€ ja yli 100€ ostokset kulkevat rahtivapaasti.
* Kirjelähetykset
ovat halvempia, mutta ne ovat merkittävästi hitaampia.

Matkahuolto:

Nouto Matkahuollon palvelupisteestä: Toimitus valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen, kuten pakettiautomaattiin, Matkahuoltoon, K-Marketiin tai R-kioskiin pääsääntöisesti 1-2 työpäivän aikana, isoimmissa kaupungeissa myös lauantaisin. Saat ilmoituksen heti, kun pakettisi on noudettavissa.

Katso lähin Matkahuollon palvelupiste: https://www.matkahuolto.fi/palvelupisteet

Nouto:

Varastoltamme on myös mahdollista noutaa tuotteet. Tilauksen noutamiselle on oma vaihtoehtonsa toimitustapavaihtoehdoissa. Ohjeet noutoon löydät täältä.

Maksutavat

Hyväksymme tilattujen tuotteiden maksamisen luottokortilla, verkkopankkimaksuna, Paypalin kautta, ennakkomaksuna (tilisiirto) tai postiennakolla. Tuotteet on mahdollista maksaa myös osamaksulla (valittavana Collector Commercen, Jouston osamaksupalvelut), sekä joustavasti Klarnalla (valittavana Maksa nyt, Maksa myöhemmin, ja Pilko maksut).

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (ent. Checkout) (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Klarnan ehdot löydät täältä

Lue osamaksuohjeistus täältä.

Tilauksen peruuttaminen

Tuotepalautuksissa toimimme yleisten säädösten mukaisesti siten, että tuotteilla on normaali 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus edellyttäen, että tuote on ehjä ja käyttämätön. Aika lasketaan toimituksen luovuttamispäivästä. Pyrimme kuitenkin toimimaan reilusti asiakasta kohtaan ja halutessasi palauttaa tuotteen, olethan ensin yhteydessä meihin ([email protected]). Näin voimme taata, että käsittelemme tapahtuman teitä parhaiten palvelevalla tavalla, henkilökohtaisesti teidän kanssanne.

Hyväksymme uusien avaamattomien tuotteiden palautuksen aina 50 päivään asti. 14 päivän jälkeen vaihtotuotteet hyvitetään vain lahjakortilla kauppaamme.

Halutessasi vaihtaa tuotteen toiseen kauppamme tuotteeseen tämä edellyttää vaihdettavan tuotteen olevan käyttämätön ja avaamattomassa paketissa. Toisin sanoen palautettavan tuotteen tulee olla uudenveroisessa myyntikunnossa. Tarkastamme tuotteen jälleenmyyntikunnon sen saavuttua meille. Tarkistuksen jälkeen teemme tuotteen ostohintaa (tai erikseen sovittua korvausta) vastaavan lahjakortin kauppaamme, jonka voit käyttää uutta tuotetta tilatessasi. Tuotevaihtotapauksissa asiakas kustantaa itse toimituskulun varastollemme.
Kaikissa tuotevaihto tapauksissa on tärkeää, että olette aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected] niin opastamme ja vastaamme kysymyksiinne tarpeentullen.
Ilman ennakkotietoa olevissa palautustapauksissa emme ota vastuuta tuotteen häviämisestä tai häiriötilanteista.

Halutessasi purkaa kaupan tulee tuotteen olla täysin käyttämätön ja täydellisessä myyntikunnossa. Palauttamistilanteen ehtojen ei ole tarkoitus olla asiakkaan kannalta hankaloittavia, vaan pikemminkin niillä varmistetaan, että palautuvan tuotteen laatu on kiitettävä, jotta kykenemme takaamaan seuraavalle asiakkaalle kaupassa aivan yhtä täydellisiä tuotteita. Kuten mainittua, olethan ensin meihin yhteydessä ([email protected]) palautustilanteissa, näin voimme taata asioinnin vaivattomuuden teidän kannaltanne.
Huom! Jokaisesta ilman erillistä palautusilmoitusta tehdystä palautuksesta tullaan perimään 20€ käsittelymaksu, joka huomioidaan tuotteen palautusarvossa.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti peruste kaupan purkamiseen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet.

Noutamatta jätetty Postipaketti ei ole tilauksen peruutus, näistä veloitamme kaikki siitä koituneet kulut, jotka ovat perintäkelpoisia. Kuluttajalla on vastuu seurata itse paketin kulkemista seurannalla, joka toimitusvahvistuksessa verkkokaupasta toimitetaan. Jos olet epävarma olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin autamme sinua tarvittaessa.

Tuotepalautuksesta aiheutuvista kuluista vastaa asiakas.

Lue palautusohjeista lisää täältä.

Takuukäytännöt

Takuuasioissa ole aina ensimmäisenä yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected]. Liitä viestiin mukaan jos mahdollista valokuvat viallisesta komponentista ja mahdollisimman tarkka seloste viasta ja tilanteesta mikä/mitä edelsi vian ilmenemistä.
Käsittelemme kaikki tapauksesta tapauskohtaisesti ja tavoitteenamme on aina päästä molempia osapuolia tyydyttävään tilanteeseen, jossa tuote on mahdollisimma nopeasti taas käytössä. Tuotevaihtoon johtavissa tapauksissa lähetämme uuden tuotteen vasta, kun rikkoutunut tuote palautuu varastollemme mikäli olemme pyytäneet palauttamaan rikkoutuneen tuotteen.

Käsittelemme KAIKKI takuuasiat vain sähköpostitse, jolloin molemmille osapuolille jää takuukäsittelystä todiste “mustaa valkoiselle”. Ilman sähköpostilla tehtyä ennakkotietoa olevia takuutapauksia varastomme ei ota vastaan.

Elektroniikka:
Myymillämme elektroniikkatuotteilla on normaali vuoden takuu, joka kattaa materiaali- ja valmistusvirheet. Tuotteen käytöstä ja ulkopuolisesti aihetuneet viat eivät kuulu tuotetakuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.
Huom! Monet valmistajat ovat tarkkoja siitä, että elektroniikkakomponentteja ei saa muuttaa (liittimen vaihto) ilman että takuu raukeaa (esim. Traxxas)
. Tästä löytyy aina maininta tuotteesi ohjekirjasta jos näin on.

Varaosat ja muut komponentit:
Varaosilla on materiaali- ja valmistusvirheet kattava takuu. Väärästä käytöstä johtuva ja ulkopuolisesten vaikuttajien aiheuttamia tuotteiden rikkoutumista ei katsota kuuluvan takuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti takuunalainen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet. Tuotetakuu kattaa rikkoutuneet komponentit ei auton huoltoa tai siihen liittyvää asennusta.

Kieli

Valuutta

Oma tili

Asiakaspalvelu