Lahjaideaa vailla? Klikkaapa TÄSTÄ ! 

Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi - Lue lisää
Toimitukset yli 180 maahan
Jo vuodesta 2010
100% tyytyväisyystakuu

Kohti Pimeyttä! - EuroRC Harrastekirje 9/21

27.11.2021

Terveisiä tupaan se on Heikki tässä terve. Syksy alkaa olla jo taputeltu, mutta hyvänä uutisena kerrottakoon, että ensi kuun jälkeen on jo uusi vuosi ja uudet kujeet! Väliin mahtuu myös jouluksi kutsuttu perinteinen ja suosittu perhetapahtuma. Black Fridaykin on kuulemma jo hätäisimmillä kaupoilla alkanut ja tohina on kolinasta päätellen kova! Meilläkin on huikea valikoima monenlaista RC-aiheista hunajaa luvassa, mutta kiusallammekaan emme paljasta mitään ennen perjantaita. Ilkeää ja pahansuopaista, eikö vain!

Tänään puidaan hieman sekalaista RC-huttua, vilkaistaan paria uutta tuotetta ja katsotaan mitä muuta seulan pohjalle on viimeisen kuukauden aikana kertynyt.

Heti kärkeen kuitenkin tärkeä tiedoitus! EuroRC on aloittanut virallisen yhteistyön Matkahuollon kanssa ja nyt voit valita toimituksellesi myös Matkahuollon Lähellä-paketin! Lähetyksesi voit noutaa mistä tahansa Matkahuollon yli kahdesta tuhannesta noutopisteestä ympäri Suomen. Matkahuollon omalla Paketit-sovelluksella voit myös seurata, missä vaiheessa lähetyksesi on tulossa. Lue lisää ja löydä noutopaikat uutisestamme täältä!

Komponentit Kortilla

Maailmantalouden myllerrykset, pandemian aiheuttamat shokkiaallot sekä liian pitkälle viedyt, hauraat toimitusketjut ovat tuoneet mukanaan uuden ajan ongelmia. Eräs näistä on jo jonkin aikaa keskustelussa ollut komponenttipula, jonka vaikutukset alkavat hiljalleen näkyä meidänkin harrastuksessamme. Valmistajilla on hinnankorotuspaineita, emmekä mekään välttämättä saa toivottuja tilausmääriä kaupan hyllylle saakka. Toimitusajat ovat selvästi pidentyneet, etenkin nopeudensäätimien ja muiden monimutkaisempien sähköosien kohdalla.

Vaikka tavaraa varmasti on tarjolla tulevaisuudessakin, kannattaa kuitenkin varautua siihen, että etenkin suosituimpien tuotteiden osalta saattaa olla pitkiäkin taukoja ennenkuin saamme varastoon täytettä. Erittäin suositeltua on täyttää Saapumisilmoitus Sähköpostiin -kenttä tuoteisivulta ja olla ostohousut naulakossa valmiina, kun ilmoitus sähköpostiin lopulta napsahtaa! Tulevana viikonloppuna on muuten luvassa aikamoisia "syöttöjä lapaan" RC-sähköjen osalta noin jääkiekkotermistöä lainatakseni.

Toinen seikka, jossa akuutti puolijohdepuutostila näkyy on tietysti perinteiset ajovalmiit RTR-autot. Tulevaisuudessa todennäköisesti nähdään enenevissä määrin täysin ilman sähköjä toimitettavia, mutta muuten valmiiksi rakennettuja, niinsanottuja roller-versioita. Myös monet perinteisistä rakennussarjoista, joiden mukana on aikaisemmin tullut joku halvanpuoleinen nopeudensäädin, toimitetaan tulevaisuudessa ilman sitä. Tämä ei välttämättä ole lainkaan huono asia! Kertakäyttöelektroniikalla ei tulisi olla sijaa tämän päivän RC-harrastuksessa.

Kel onni on se onnen kätkeköön. Nyt on hyvä aika kaivaa myös vanhoja sähköjä kirstujen pohjalta ja katsoa, mitä sieltä löytyikään! Moni vanha nopari saattaa olla tänäkin päivänä ihan kelpo peli, vaikkei säätömahdollisuuksia niin paljoa olisikaan. Harvinaisemmat löydöt, etenkin vanhat kisarassit ja Tamiyalaiset kannattaa ilmiantaa meidän kenties jo ensi vuonna ainakin virtuaalisesti avattavaan RC-museoomme. Museomme ainutlaatuisesta kokoelmasta lupaan kirjoittaa juttua tulevaisuudessa, mutta lapioidaan tämän talven lumet nyt ensin.

Talvimallistomme on saapunut

Kauppamme mehevillä uutuuksilla kelpaa aina retostella! Uutta ja vanhaa kamaahan meillä vyöryy kauppaan välillä aika hurjaa tahtia ja mukavahan se on, pitää varaston porukka kiireisenä. Juokseva varastomies ei sammaloidu! Kannattaa aina välillä käydä kytistelemässä tuoretiskiämme tästä linkistä, ettei mene herkut nenän edestä!

Uusien automallien julkaisutahti hidastuu aina näin loppusyksystä, mutta vanha kunnon Tamiya se jaksaa puskea uutta (tai.. niin, no..) rakennussarjaa pihalle. Viimeisimpänä meille hyllyyn saatiin uudelleenjulkaistua Volkswagen Karmann-Ghia M06 -autoa sekä ihan oikeasti uutta, hihnavetoista Porsche 911 GT1 "Straße" TA03R-S -rungolle perustuvaa autosarjaa. Etenkin jälkimmäinen vaikuttaa tekniikkansa puolesta mielenkiintoiselta ja jopa suorituskykyiseltä rata-autolta.

Alkuperäinen vuonna 1955 julkistettu, kuplan tekniiikalle perustuva, kaunis VW Karmann-Ghia on autonäyttelyiden vakiokamaa. Tamiyan takamoottorinen M06-alusta on erinomainen ja esikuvaa kunnoittava valinta auton rungoksi. Porsche 911 GT1 puolestaan on ehta Le-Mans ajokki, eikä hintapyyntiäkään täysikokoisella ole kuin vaatimattomat $12.4M. Otankin heti kaksi, kiitos!

Myös vanhaa kunnon Ralli-Kuplaa saatin pitkästä aikaa hyllyyn, eikä tietoa ole, milloin mahdollisesti saadaan täydennystä.

Katujen Kunigattaret

Maailman nopempien RC-autojen valmistajaksi itseään tituleeraava Traxxas on julkaissut jokin aika sitten muutaman herkullisen katu-uutuuden, jotka ovat kuin salaa päässeet hiipimään varastoomme. Maailmalla suureen suosioon noussut RC-kiihdytysautojen rakentelu on saavuttanut jo sellaiset mittasuhteet, että Traxxas julkaisi iänikuisesta Slashistään uuden ja melkoisen räyhäkkään Drag-version.

Drag Slash on leveine lavamallin jenkkikoreineen ja keulimarautoineen vähintäänkin törkeän siistin näköinen. Kahta isoa, takapyörien paikalle upotettua donitsia pyörittää yleensä nelivetoautoissa nähty Velineon VXL 3S nopeudensäädin. Hurja peli, mutta kuinka kovaa se kulkee ja uskallatko Sinä ottaa haasteen vastaan?

Traxxas myös päivitti touring-tyyppisen alustansa 4TECin uuteen, isompaan mittaan. Viimeisimpänä sarjassa julkaistiin vastikään Toyota Supra GT4, mutta sitä odotellassa kannattaa vilkaista tätä huikeannäköistä Chevrolet Corvette Stingraytä. Itseäni näissä uusissa traxuissa miellyttää klipsitön korinkiinnitys-systeemi. Näitä lisää, kiitos!

Ledivalot pimeyksien reunoilla

Kenties huomasitkin jo, että föönäsimme kauppamme valikot aivan uuteen kuohkeuteen. RC-harrastus on tekniikkalaji (Rumpusoolo kiitos!) ja meilläkin tosiaan on tavaraa aika paljon. Täydellistä tapaa järjestää tuotteita hyllyyn ja tarjolle ei ole olemassakaan, mutta ainakin omasta mielestäni tuotteet ovat nyt hieman paremmassa jiirissä!

Henkilökohtaisella tasolla pidän erityisesti meidän uudesta Scale RC ja Rakentelu -kategoriastamme, josta löytyy nyt kätevästi omista lokeroistaan kaikki äärimmäisen tärkeä scaleroinat, kuten vaikkapa lapiot, vinssit ja puskurit. Myös aikaisemmin jostain syystä kaupastamme täysin puuttunut LED-valot ja valosarjat -ryhmä loistaa nyt majakan lailla uudistetun menumme yllä. RC-harrastus elää ja hengittää ja meidän ketterä kauppamme tekee parhaansa pysyäkseen menossa mukana. Uusia kategorioita syntyy ja vanhoja kuolee, se on luonnollista nettikaupan kiertokulkua!

Pimeää kauppaa

Marraskuun loppua kun mennään, niin käsillä on luonnollisesti käsittämättömät mittasuhteet saavuttanut Black Friday -shoppailuilmiö. Moni kauppa ei malta odottaa perjantaille saakka, ja pian ollaan varmaan tilanteessa, jossa ensimmäiset BF-tarjoukset tulevat jo juhannuksena! Me täällä kaupalla kuitenkin pidämme uskollisesti kiinni siitä, että Black Friday on vain perjantaina. Ja lauantaina... sekä sunnuntaina! Maanantaille on luvassa vielä lisää kyberneettisen jämäköitä erikoistarjouksia, joten kannattaa seurata ilmoitteluamme lukuisissa medioissa!

Julkaisemme jälleen perjantaina keskiyöllä linkin kauppaamme, josta löydät kaikki (ja mahdollisesti vielä lisätäänkin kun viikonloppu etenee) Black Friday -erikoistarjouksemme.

Tulkaahan morjenstamaan kaupalle! Tulevana torstaina tarjoamme kaikista kauppamme esittelyautoista vähintään -15%. Tarjous koskee vain myymälästä myytyjä autoja eikä ole voimassa netin kautta. Nyt rekiretkelle kohti Tervakoskea! Olemme avoinna klo 12-17.

Tv: Heikki

Oikaisu: Edelliseen harrastekirjeeseemme pääsi livahtamaan kiusallinen virhe. Tiedoksi annettakoon, että King of the Näkkimäki 2021 mestaruuden voitti Arto Elonen. Toiseksi tuli Toni Salmi ja kolmanneksi Tero Piispa. Toimituksemme pahoittelee virhettä! #otsaläps

Ajankohtaista

Tilaa EuroRC:n viikottainen uutiskirje

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Tilaaminen

Verkkosivuiltamme tuotteen tiedot avaamalla löydät kyseisen tuotteen saatavuuden. Mikäli tuote löytyy varastostamme ja tilaat sen ennen kello 15.00, lähetämme tuotteen vielä saman päivän aikana. Paketti saapuu postitse luultavasti jo tilausta seuraavana päivänä, riippuen toki tilauksen määränpäästä. Kaikki tuotteet sisältävät Suomen arvonlisäveron (24 %). Pidätämme oikeuden muuttaa hintojamme.

Ennakkotilaaminen

Jos tuotetta ei löydy verkkosivujen mukaan varastosta ja voit silti tilata sen. Tällöin tuote on ennakkotilattava tuote. Sivulla lukee tieto siitä mikä on arvioitu aika, jossa tuote saadaan toimitettua. Jos mainitussa tuotteessa on valittavana värivariaatioita, voit alustavasti esittää väritoiveen, mutta ikävä kyllä emme voi taata saapuvan tuotteen värivaihtoehtoa varmasti. Tämä riippuu pitkälti toimittajasta, mutta teemme parhaamme saadaksemme toiveenne toteutetuksi. Tämän takia ennakkotilaustapauksissa olemme yhteydessä asiakkaaseen, kun tiedämme toimituksen aikataulun. Näin pyrimme tekemään tilauksesta asiakkaan kannalta sujuvaa ja huoletonta.

Kuljetus

Kuljetusvaihtoehtoina kaupassamme ovat Postin paketit ja kirjeet sekä Matkahuollon Lähellä Paketit. Tarkemmat tiedot kuljetuksista avautuvat käyttöösi CheckOut prosessin yhteydessä.

Posti:

Postin toimitusajat tällä hetkellä ovat keskimäärin kirjeillä 4-6 arkipäivää ja paketeilla 1-4 arkipäivää.

* Toimitusmaksu paketeilla suomen sisäpuolella on alkaen 4,90€ ja yli 100€ ostokset kulkevat rahtivapaasti.
* Kirjelähetykset
ovat halvempia, mutta ne ovat merkittävästi hitaampia.

Matkahuolto:

Nouto Matkahuollon palvelupisteestä: Toimitus valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen, kuten pakettiautomaattiin, Matkahuoltoon, K-Marketiin tai R-kioskiin pääsääntöisesti 1-2 työpäivän aikana, isoimmissa kaupungeissa myös lauantaisin. Saat ilmoituksen heti, kun pakettisi on noudettavissa.

Katso lähin Matkahuollon palvelupiste: https://www.matkahuolto.fi/palvelupisteet

Nouto:

Varastoltamme on myös mahdollista noutaa tuotteet. Tilauksen noutamiselle on oma vaihtoehtonsa toimitustapavaihtoehdoissa. Ohjeet noutoon löydät täältä.

Maksutavat

Hyväksymme tilattujen tuotteiden maksamisen luottokortilla, verkkopankkimaksuna, Paypalin kautta, ennakkomaksuna (tilisiirto) tai postiennakolla. Tuotteet on mahdollista maksaa myös osamaksulla (valittavana Collector Commercen, Jouston osamaksupalvelut), sekä joustavasti Klarnalla (valittavana Maksa nyt, Maksa myöhemmin, ja Pilko maksut).

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (ent. Checkout) (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Klarnan ehdot löydät täältä

Lue osamaksuohjeistus täältä.

Tilauksen peruuttaminen

Tuotepalautuksissa toimimme yleisten säädösten mukaisesti siten, että tuotteilla on normaali 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus edellyttäen, että tuote on ehjä ja käyttämätön. Aika lasketaan toimituksen luovuttamispäivästä. Pyrimme kuitenkin toimimaan reilusti asiakasta kohtaan ja halutessasi palauttaa tuotteen, olethan ensin yhteydessä meihin ([email protected]). Näin voimme taata, että käsittelemme tapahtuman teitä parhaiten palvelevalla tavalla, henkilökohtaisesti teidän kanssanne.

Hyväksymme uusien avaamattomien tuotteiden palautuksen aina 50 päivään asti. 14 päivän jälkeen vaihtotuotteet hyvitetään vain lahjakortilla kauppaamme.

Halutessasi vaihtaa tuotteen toiseen kauppamme tuotteeseen tämä edellyttää vaihdettavan tuotteen olevan käyttämätön ja avaamattomassa paketissa. Toisin sanoen palautettavan tuotteen tulee olla uudenveroisessa myyntikunnossa. Tarkastamme tuotteen jälleenmyyntikunnon sen saavuttua meille. Tarkistuksen jälkeen teemme tuotteen ostohintaa (tai erikseen sovittua korvausta) vastaavan lahjakortin kauppaamme, jonka voit käyttää uutta tuotetta tilatessasi. Tuotevaihtotapauksissa asiakas kustantaa itse toimituskulun varastollemme.
Kaikissa tuotevaihto tapauksissa on tärkeää, että olette aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected] niin opastamme ja vastaamme kysymyksiinne tarpeentullen.
Ilman ennakkotietoa olevissa palautustapauksissa emme ota vastuuta tuotteen häviämisestä tai häiriötilanteista.

Halutessasi purkaa kaupan tulee tuotteen olla täysin käyttämätön ja täydellisessä myyntikunnossa. Palauttamistilanteen ehtojen ei ole tarkoitus olla asiakkaan kannalta hankaloittavia, vaan pikemminkin niillä varmistetaan, että palautuvan tuotteen laatu on kiitettävä, jotta kykenemme takaamaan seuraavalle asiakkaalle kaupassa aivan yhtä täydellisiä tuotteita. Kuten mainittua, olethan ensin meihin yhteydessä ([email protected]) palautustilanteissa, näin voimme taata asioinnin vaivattomuuden teidän kannaltanne.
Huom! Jokaisesta ilman erillistä palautusilmoitusta tehdystä palautuksesta tullaan perimään 20€ käsittelymaksu, joka huomioidaan tuotteen palautusarvossa.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti peruste kaupan purkamiseen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet.

Noutamatta jätetty Postipaketti ei ole tilauksen peruutus, näistä veloitamme kaikki siitä koituneet kulut, jotka ovat perintäkelpoisia. Kuluttajalla on vastuu seurata itse paketin kulkemista seurannalla, joka toimitusvahvistuksessa verkkokaupasta toimitetaan. Jos olet epävarma olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin autamme sinua tarvittaessa.

Tuotepalautuksesta aiheutuvista kuluista vastaa asiakas.

Lue palautusohjeista lisää täältä.

Takuukäytännöt

Takuuasioissa ole aina ensimmäisenä yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected]. Liitä viestiin mukaan jos mahdollista valokuvat viallisesta komponentista ja mahdollisimman tarkka seloste viasta ja tilanteesta mikä/mitä edelsi vian ilmenemistä.
Käsittelemme kaikki tapauksesta tapauskohtaisesti ja tavoitteenamme on aina päästä molempia osapuolia tyydyttävään tilanteeseen, jossa tuote on mahdollisimma nopeasti taas käytössä. Tuotevaihtoon johtavissa tapauksissa lähetämme uuden tuotteen vasta, kun rikkoutunut tuote palautuu varastollemme mikäli olemme pyytäneet palauttamaan rikkoutuneen tuotteen.

Käsittelemme KAIKKI takuuasiat vain sähköpostitse, jolloin molemmille osapuolille jää takuukäsittelystä todiste “mustaa valkoiselle”. Ilman sähköpostilla tehtyä ennakkotietoa olevia takuutapauksia varastomme ei ota vastaan.

Elektroniikka:
Myymillämme elektroniikkatuotteilla on normaali vuoden takuu, joka kattaa materiaali- ja valmistusvirheet. Tuotteen käytöstä ja ulkopuolisesti aihetuneet viat eivät kuulu tuotetakuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.
Huom! Monet valmistajat ovat tarkkoja siitä, että elektroniikkakomponentteja ei saa muuttaa (liittimen vaihto) ilman että takuu raukeaa (esim. Traxxas)
. Tästä löytyy aina maininta tuotteesi ohjekirjasta jos näin on.

Varaosat ja muut komponentit:
Varaosilla on materiaali- ja valmistusvirheet kattava takuu. Väärästä käytöstä johtuva ja ulkopuolisesten vaikuttajien aiheuttamia tuotteiden rikkoutumista ei katsota kuuluvan takuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti takuunalainen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet. Tuotetakuu kattaa rikkoutuneet komponentit ei auton huoltoa tai siihen liittyvää asennusta.

Kieli

Valuutta

Oma tili

Asiakaspalvelu