Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi - Lue lisää

Talvi yllätti RC-autoilijan - EuroRC Harrastekirje #2/21

19.3.2021


Talvi yllätti RC-autoilijan

Tervehdys kaikille! Lunta on tullut viimeaikoina ihan tupaan asti ja kylmää kyytiäkin on meille tarjoiltu! RC-autoilu on siitä monipuolinen harrastus, että tekemistä riittää vuoden ympäri vaikka aina ei ajamaan pääsisikään. Talven aikana moni on keskittynyt horrostamisen ohella rakentelemaan kesäkauden menopelejä ja juonimaan keinoja, joilla kiertää vallitsevia sääntömuotoja. Maamme lukuisille sisäradoille pääsee toki toistaiseksi ajamaan, mutta hieman rajoitetummin kuin normaalisti näinä haastavina aikoina. Pakkasella ja rospuuttokelillä pystyy mainiosti harrastamaan ulkona ja nauttimaan lajista, kunhan muistaa muutaman perusasian. Tänään puhutaan siis talvi- ja kevätautoilusta pienoiskoossa!

Esilämmitys

Talviautoilu on hauskaa puuhaa. Pienoisautoilun muodossa siitä jäävät valitettavasti pois ainakin seuraavat elementit: Lämmityslaitteen pistorasian auki hakkaaminen, liukastuminen ja auton alle valuminen aamutakissa, tuulilasin toivoton raaputtaminen, oven auki repiminen, jota seuraa sen kiinni saamisen epätoivoinen mutta turha yrittäminen, tonni teräsjäätä kaasupolkimen alla, ystävälliset lumiaurakuljettajat ja vielä ystävällisemmät ja ymmärtäväisemmät kanssa-autoilijat, jotka osaavat sovittaa ajotaitonsa sekä nopeutensa tarkasti vallitseviin sääolosuhteisiin!

Talvisessa RC-autoilussa sen sijaan saa hauskanpidon ohella.. no jos ei nyt muuta, niin ainakin runsaasti raitista happipitoista ilmaa!

Kuin palmun alta

Seuraavat seikat kannattaa ottaa huomioon kun ajat RC-autoasi talvella ulkona:

- Varusta itsesi.

- Pakkaa mukaan muutama ylimääräinen akku, sillä kylmä ilma tyhjentää akun nopeammin. Muista pitää täydet akut mahdollisimman lämpiminä kunnes kytket ne autoon. Esim. takin povitasku tms. on hyvä ja lämmin paikka.

- Varmista, että auto sähkö-osineen on kokonaan vedenkestävä! Pidä mielessä, että lumi tosiaankin sulaa takaisin vedeksi ja kylmä pakkasilma kondensoi kosteutta hyvinkin yllättäviin paikkoihin. Tämä saattaa kaikesta varustautumisesta huolimatta aiheuttaa jotain ongelmia esim. vastaanottimissa, joita ei useinkaan ole millään tavalla koteloa lukuunottamatta kosteussuojattu. Katso meidän ohjeemme RC-sähköjen vesitiivistämistä varten täältä!

- Suojaa autosi lumelta ja muilta tarpeettomuuksilta asentamalla siihen Dusty Motorsin suojapussi. Meiltä löytyy myös vettä hylkivää pinnoiteainetta tähän tarkoitukseen. Tiesitkö muuten että Dusty Motorsit valmistetaan Euroopassa!

- Muista lämpövaihtelu! Kokemus on osoittanut, että auto (ei akkuja!) kannattaa viedä ulkoilmaan noin puoli tuntia ennen sessiota. Miksi näin? Jos autosi on vielä lämmin ja lähdet ajamaan lumessa niin kohta sinulla on komea lumipallo jossa on renkaat alla. Muutoinkin tällä tavalla voi vähentää autoon tulevia vaurioita eli anna autosi jäähtyä vastaamaan ulkolämpötilaa.

- Renkaat saattavat löytää itsestään uuden erikoisen jännittävän muodon. Tämä tapahtuu renkaan sisällä olevan lämpimän ilman jäähtyessä ja vetäytyessä kasaan. Näin käy kun paine ei pääse tasaantumaan renkaan sisällä eli tee renkaisiisi muutama ilmanvaihtoreikä. Teippaa vanteessa olevat reiät umpeen jotta irtolumi ei pakkaudu renkaan ja vaahtomuovin väliin.

- Vaihda alle renkaat kelin mukaan! Mattopinnalle suunniteltu pehmeäkudoksinen vaahtomuovirengas ei ole tähän lajiin se iskevin vaihtoehto. Karkeakuvioiset monsterirenkaat tai peräti laparenkaat ovat hyvä valinta talvisiin ja kosteisiin olosuhteisiin.

- Vaihda alle telat! Kyllä vain, meiltä löytyy myös kumitelapaketteja RC-autoihin, jotka vaihdetaan renkaiden tilalle. Tässä esimerkiksi loistava telasetti X-Maxxiin! Traxxasilla on myös TRX4 RTR jossa telat vakiona alla! Valikoimissamme on myös tärkein talvinen lisävaruste eli lumiaura. Tämä on erityisesti heille, jotka tahtovat löytää sisäisen aura-auton kuljettajansa tai haluavat tehdä lumityöt sisältä käsin!

- Älä unohda lapiota! Lapio on hyvin hyvin tärkeä.

Iloinen rekiretki

Nyt kun on varustauduttu, niin on aika lähteä ajelemaan! Näin keväällä kannattaa pitää silmällä RC-harrastajan unelmakeliä eli hankikantoa, jolloin kaikki metsät ja pellot muuttuvat kuin taikaiskusta täydelliseksi RC-ajomaastoksi! Tämä ilmiöhän lienee kaikille tuttu eli kun keväällä aurinko paistaa, niin lumen pinta sulaa ja yöllä jäätyy taas uudestaan. Nyt kun tänä vuonna on kerrankin ollut lunta niin toiveet ainakin itselläni ovat kovat päästä kantavalle ajelemaan. Loskakelit vesilammikoineen tarjoavat myös erittäin houkuttelevan elementin etenkin isompikokoisille tehovehkeille.

- Aja rauhallisesti. Kylmä ilma on tehnyt autosi muovi- sekä metalliosista huomattavasti vähemmän pehmeitä ja joustavia joten rikkoutumisvaara on ilmeinen. Etenkin kori eli koppa murtuu pakkasessa erittäin helposti. Aja siis ainakin RC-autollasi varovasti etenkin pakkasella.

- Muista ne akut. Kylmä ilma lyhentää ajoaikaa merkittävästi. Lopeta ajaminen ajoissa eli käytännössä heti kun tehot alkavat merkittävästi laskea. Älä aja akkujasi liian tyhjiksi.

- Varovasti hyppyjen kanssa. Lumesta saa hienosti ja nopeasti tehtyä hyppyreitä mutta "ländäämisen" kanssa kannatta olla varovainen. Pehmeään lumeen on toki hauska hyppiä ja se on aika turvallista. Pakkautunut aura-auton puskema lumipenkka on kovaa kuin betoni ja betoni on vahvempaa kuin autosi.

- Suurin osa nykyisistä RTR-autoista on roiskeveden kestäviä ja pitävät hyvin tämän lupauksensa. Rohkeasti siis kohti kevään lätäköitä mutta älä jätä autoasi kokonaan upoksiin liian pitkäksi aikaa.

- Vaikka autosi on vedeltä suojattu niin muista että radiolähettimesi (eli mankka) ei ole! Älä päästä lunta sen sisään. Voit myös käyttää tätä radiolähettimensuojapussitalvikinnasta apunasi! LCD-näytöt ovat myös talvella aivan jäässä joten tee valikkojumppa ennenkuin tulet ulos pakkasilmaan. Itse jopa jättäisin hienoimman Futabalaiseni sisälle ja vaihtaisin autoon takaisin halvemmat RTR-luokan budjettiradiot. Muistithan suojata vastaanottimen!

- Jarrutusmatka tosiaankin kasvaa jäisellä pinnalla. Unohda jarruttaminen sillä autosi on nyt kelkka!

- Älä työnnä kieltäsi jäätyneeseen metalliin. Älä tee sitä ja muistat kyllä miksi.

- Muista jakaa hauskanpitosi meidän Instassa ja Facebookissa!

Myrskyn jälkeen

- Sammuta auto ja irroita siitä koppa. Kopsauta autoasi pohjaan, ravistele sitä ja tee muut tarvittavat temput jotta saat suurimman osan sohjosta pois auton sisältä. Lyö vielä kerran!

- Irroita akku välittömästi (tälläkertaa ihan oikeasti) ja putsaa sulaneet lumet pois sen päältä. Akkua voi kuivata hieman ja se kannattaa laittaa lämpimään ja kuivaan paikkaan. Älä lataa kylmää akkua! Anna sen tasata lämpötilansa kaikessa rauhassa.

- Yllätä elämänkumppanisi viemällä auto suihkuun sulamaan. Aseta se lattiakaivon tai pyyhekasan päälle ylösalaisin kuivumaan. Ravista ja odota. Voit myös hieman huuhdella autoa varovasti mutta älä tee sitä painepesurilla. Etenkin jos tuli ajeltua suolapitoisessa niin huuhtelu kannattaa kyllä tehdä. Ruoste rakastaa suolaa ja tunne lienee molemminpuoleinen.

- Puhdista ja voitele. Toista kunnes auto on puhdas ja voideltu.

- Kartoita vauriot, vaihda hajonneet osat kunhan olet ne ensin tilannut verkkokaupastamme!

Yhteenvetona voisi mainita että talvella voi ajeluttaa RC-autoa lähes yhtä turvallisesti kuin kesälläkin kunhan muistaa vaan lämpötilan aiheuttaman riskin muoveille ja sen että käytännössä ajo-olosuhteet ovat märät. Etenkin scalemaastureilla on mukava ajella näin talvisin koska vauhti ei pääse kasvamaan liian suureksi ja vääntö paikkaa nopeutta. Sähköjen tulee näissäkin olla vähintään roiskevedenkestävät.

Hauskoja kevätajeluita älkääkä unohtako sitä lapiota! :)

Pullantuoksuisin harrasteterveisin,

Heikki / EuroRC

Ajankohtaista

Tilaa EuroRC:n viikottainen uutiskirje

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Tilaaminen

Verkkosivuiltamme tuotteen tiedot avaamalla löydät kyseisen tuotteen saatavuuden. Mikäli tuote löytyy varastostamme ja tilaat sen ennen kello 15.00, lähetämme tuotteen vielä saman päivän aikana. Paketti saapuu postitse luultavasti jo tilausta seuraavana päivänä, riippuen toki tilauksen määränpäästä. Kaikki tuotteet sisältävät Suomen arvonlisäveron (24 %). Pidätämme oikeuden muuttaa hintojamme.

Ennakkotilaaminen

Jos tuotetta ei löydy verkkosivujen mukaan varastosta ja voit silti tilata sen. Tällöin tuote on ennakkotilattava tuote. Sivulla lukee tieto siitä mikä on arvioitu aika, jossa tuote saadaan toimitettua. Jos mainitussa tuotteessa on valittavana värivariaatioita, voit alustavasti esittää väritoiveen, mutta ikävä kyllä emme voi taata saapuvan tuotteen värivaihtoehtoa varmasti. Tämä riippuu pitkälti toimittajasta, mutta teemme parhaamme saadaksemme toiveenne toteutetuksi. Tämän takia ennakkotilaustapauksissa olemme yhteydessä asiakkaaseen, kun tiedämme toimituksen aikataulun. Näin pyrimme tekemään tilauksesta asiakkaan kannalta sujuvaa ja huoletonta.

Kuljetus

Kuljetusvaihtoehtoina kaupassamme ovat Postin paketit ja kirjeet sekä Matkahuollon Lähellä Paketit. Tarkemmat tiedot kuljetuksista avautuvat käyttöösi CheckOut prosessin yhteydessä.

Posti:

Postin toimitusajat tällä hetkellä ovat keskimäärin kirjeillä 4-6 arkipäivää ja paketeilla 1-4 arkipäivää.

* Toimitusmaksu paketeilla suomen sisäpuolella on alkaen 4,90€ ja yli 100€ ostokset kulkevat rahtivapaasti.
* Kirjelähetykset
ovat halvempia, mutta ne ovat merkittävästi hitaampia.

Matkahuolto:

Nouto Matkahuollon palvelupisteestä: Toimitus valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen, kuten pakettiautomaattiin, Matkahuoltoon, K-Marketiin tai R-kioskiin pääsääntöisesti 1-2 työpäivän aikana, isoimmissa kaupungeissa myös lauantaisin. Saat ilmoituksen heti, kun pakettisi on noudettavissa.

Katso lähin Matkahuollon palvelupiste: https://www.matkahuolto.fi/palvelupisteet

Nouto:

Varastoltamme on myös mahdollista noutaa tuotteet. Tilauksen noutamiselle on oma vaihtoehtonsa toimitustapavaihtoehdoissa. Ohjeet noutoon löydät täältä.

Maksutavat

Hyväksymme tilattujen tuotteiden maksamisen luottokortilla, verkkopankkimaksuna, Paypalin kautta, ennakkomaksuna (tilisiirto) tai postiennakolla. Tuotteet on mahdollista maksaa myös osamaksulla (valittavana Collector Commercen, Jouston osamaksupalvelut), sekä joustavasti Klarnalla (valittavana Maksa nyt, Maksa myöhemmin, ja Pilko maksut).

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (ent. Checkout) (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Klarnan ehdot löydät täältä

Lue osamaksuohjeistus täältä.

Tilauksen peruuttaminen

Tuotepalautuksissa toimimme yleisten säädösten mukaisesti siten, että tuotteilla on normaali 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus edellyttäen, että tuote on ehjä ja käyttämätön. Aika lasketaan toimituksen luovuttamispäivästä. Pyrimme kuitenkin toimimaan reilusti asiakasta kohtaan ja halutessasi palauttaa tuotteen, olethan ensin yhteydessä meihin ([email protected]). Näin voimme taata, että käsittelemme tapahtuman teitä parhaiten palvelevalla tavalla, henkilökohtaisesti teidän kanssanne.

Hyväksymme uusien avaamattomien tuotteiden palautuksen aina 50 päivään asti. 14 päivän jälkeen vaihtotuotteet hyvitetään vain lahjakortilla kauppaamme.

Halutessasi vaihtaa tuotteen toiseen kauppamme tuotteeseen tämä edellyttää vaihdettavan tuotteen olevan käyttämätön ja avaamattomassa paketissa. Toisin sanoen palautettavan tuotteen tulee olla uudenveroisessa myyntikunnossa. Tarkastamme tuotteen jälleenmyyntikunnon sen saavuttua meille. Tarkistuksen jälkeen teemme tuotteen ostohintaa (tai erikseen sovittua korvausta) vastaavan lahjakortin kauppaamme, jonka voit käyttää uutta tuotetta tilatessasi. Tuotevaihtotapauksissa asiakas kustantaa itse toimituskulun varastollemme.
Kaikissa tuotevaihto tapauksissa on tärkeää, että olette aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected] niin opastamme ja vastaamme kysymyksiinne tarpeentullen.
Ilman ennakkotietoa olevissa palautustapauksissa emme ota vastuuta tuotteen häviämisestä tai häiriötilanteista.

Halutessasi purkaa kaupan tulee tuotteen olla täysin käyttämätön ja täydellisessä myyntikunnossa. Palauttamistilanteen ehtojen ei ole tarkoitus olla asiakkaan kannalta hankaloittavia, vaan pikemminkin niillä varmistetaan, että palautuvan tuotteen laatu on kiitettävä, jotta kykenemme takaamaan seuraavalle asiakkaalle kaupassa aivan yhtä täydellisiä tuotteita. Kuten mainittua, olethan ensin meihin yhteydessä ([email protected]) palautustilanteissa, näin voimme taata asioinnin vaivattomuuden teidän kannaltanne.
Huom! Jokaisesta ilman erillistä palautusilmoitusta tehdystä palautuksesta tullaan perimään 20€ käsittelymaksu, joka huomioidaan tuotteen palautusarvossa.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti peruste kaupan purkamiseen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet.

Noutamatta jätetty Postipaketti ei ole tilauksen peruutus, näistä veloitamme kaikki siitä koituneet kulut, jotka ovat perintäkelpoisia. Kuluttajalla on vastuu seurata itse paketin kulkemista seurannalla, joka toimitusvahvistuksessa verkkokaupasta toimitetaan. Jos olet epävarma olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin autamme sinua tarvittaessa.

Tuotepalautuksesta aiheutuvista kuluista vastaa asiakas.

Lue palautusohjeista lisää täältä.

Takuukäytännöt

Takuuasioissa ole aina ensimmäisenä yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected]. Liitä viestiin mukaan jos mahdollista valokuvat viallisesta komponentista ja mahdollisimman tarkka seloste viasta ja tilanteesta mikä/mitä edelsi vian ilmenemistä.
Käsittelemme kaikki tapauksesta tapauskohtaisesti ja tavoitteenamme on aina päästä molempia osapuolia tyydyttävään tilanteeseen, jossa tuote on mahdollisimma nopeasti taas käytössä. Tuotevaihtoon johtavissa tapauksissa lähetämme uuden tuotteen vasta, kun rikkoutunut tuote palautuu varastollemme mikäli olemme pyytäneet palauttamaan rikkoutuneen tuotteen.

Käsittelemme KAIKKI takuuasiat vain sähköpostitse, jolloin molemmille osapuolille jää takuukäsittelystä todiste “mustaa valkoiselle”. Ilman sähköpostilla tehtyä ennakkotietoa olevia takuutapauksia varastomme ei ota vastaan.

Elektroniikka:
Myymillämme elektroniikkatuotteilla on normaali vuoden takuu, joka kattaa materiaali- ja valmistusvirheet. Tuotteen käytöstä ja ulkopuolisesti aihetuneet viat eivät kuulu tuotetakuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.
Huom! Monet valmistajat ovat tarkkoja siitä, että elektroniikkakomponentteja ei saa muuttaa (liittimen vaihto) ilman että takuu raukeaa (esim. Traxxas)
. Tästä löytyy aina maininta tuotteesi ohjekirjasta jos näin on.

Varaosat ja muut komponentit:
Varaosilla on materiaali- ja valmistusvirheet kattava takuu. Väärästä käytöstä johtuva ja ulkopuolisesten vaikuttajien aiheuttamia tuotteiden rikkoutumista ei katsota kuuluvan takuun piiriin. Jokainen takuuasia käsitellään tapauskohtaisesti.

Rikkoutunut tai normaalia ylläpitohuoltoa vaativa tuote ei ole automaattisesti takuunalainen. Varsinkin radio-ohjattavien sarjojen kohdalla tuotteen huolto ja rikkoutuneiden osien vaihto lähtökohtaisesti kuuluu kuluttajalle. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kysymyksissä koskien sarjanne vikaa ja pyrkien saattamaan sarjanne mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Sarjojen mukana toimitetaan valmistajan toimesta ohjekirja, jonka avulla vioittuneet osat löytyvät samoin huolto-ohjeet. Tuotetakuu kattaa rikkoutuneet komponentit ei auton huoltoa tai siihen liittyvää asennusta.

Kieli

Valuutta

Oma tili

Asiakaspalvelu